10 Ocak 2010 Pazar

Sen Artık Kovulmayı Hak Ettin Ferrara !!!


Bir teknik direktör düşünün, takımın ve kulübün sürekli arkasında olmasına rağmen kendini kovdurmak için elinden geleni yapsın. O teknik direktörün sahaya sürdüğü takımı düşünün, bir maç iyi oynasın ve kazansın, bir maç oldukça berbat oynasın ve net bir skorla yenilsin. Ciro Ferrara'yı anlayabilmek mümkün değil. Halen daha o kadar hatalı ve yanlış işlerin peşinde koşuyor ki. Sözün özü Juventus, Ferrara'nın hataları ile bezenmiş olan, oldukça berbat bir futbolun ortaya konduğu gecede kendi sahasında yaklaşık 6 yıl sonra Milan'a 3-0 yenildi ve şampiyonluk yolunda oldukça ama oldukça ağır bir yara aldı. Artık şunu açıkça söyleyebiliriz ki Ferrara kovulmayı hak ediyor. Birinci hatası takımın yanlış dizilişi. Sürekli belirtiyorum bu takımın dizilişi 4-4-1-1 değildir. Bu takımın olması gereken dizilişi 4-3-1-2'dir. Yaptığı bu hatalı dizilişle ileride tek forvet oynatıyor ve o tek forvetin arkasına da Diego'yu koyuyor. Bu hatası bir başka hatayı doğuruyor. Forvetin bütün yükü Diego'nun üstüne yıkılıyor. Olmaz kardeşim olmaz. Üçüncü hatası ise halen daha Alessandro Del Piero'yu yedek kulübesinde bekletmesi. Adamın Del Piero'ya bir garezi mi var anlayamadım gitti. Bir türlü ilk 11'de başlatmıyor. Amauri'nin oldukça formsuz olduğu bir dönemde halen daha Amauri ilk 11'de başlıyor, Del Piero yedek. Başı sıkıştı mı Del Piero'yu oyuna sokuyor. Yapılması gereken şey, üçlü forvet sistemiyle en ileri uçta Del Piero ile Amauri ya da bir başka forveti arkalarına Diego'yu koyarak oynatmaktır. Maalesef Ferrara bunu bir türlü beceremiyor. Bütün bu yanlışlara bir de takım halinde ortaya konan kötü futbol da eklenince içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkıyor. Bu durumun sonucunda da taraftarlar artık çılgına dönüp stadı yakmaya kalkışıyor. Maçı ise anlatmayacağım çünkü anlatılacak hiçbir yanı yok. Milan iyi oynayarak ve hak ederek 3-0 gibi net bir skorla sahadan galip ayrıldı. Şu andan itibaren Juventus yönetiminin yapması gereken ilk iş, bu hataların sorumlularına gereken yaptırımı uygulamak ve duruma derhal el koyarak takımın bir an önce silkelenip kendine gelmesini sağlamaktır. Yok eğer bu yanlışlar bu şekilde devam ederse Juventus'u hiç de güzel günlerin beklemediği aşikardır.

2 yorum:

  1. maç için söylenecek gerçekten hiçbirşey yok.vasatın üstüne çıkamayan bi juve,maça iyi başlayıp 90 dakika iyi götüren bir milan vardı dün torinoda.eh ne diyelim hiçte içimize sinen bir sezon geçirmesekte en üst sıralada ligi bitirmek dileğiyle forza juve:(((

    YanıtlaSil
  2. Valla artık bu konuda söyleyecek hiçbir söz yok abi. Herşey ortada. Artık iş yönetimin kararına kalmış. Ya bu vasat, mantıksız ve yakışıksız futbol anlayışına devam edecekler ya da yapılması gereken neyse onu yapacaklar. Bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil