19 Ocak 2010 Salı

İtalya'da Yılın En İyi Defans Oyuncusu Chiellini


İtalya Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu birliğe bağlı üyelerin oylarıyla belirlenen ödül töreninde İtalya Ligi Serie A'da 2009 yılının en iyi savunma oyuncusu ödülünü Juventus'un başarılı defans oyuncusu Giorgio Chiellini kazandı. Chiellini aldığı ödülünü ardından yapığı konuşmada, "Bu ödülü kazandığım için çok mutluyum. Fakat takım olarak geçirdiğimiz şu zor dönemde kendimi çok da neşeli hissetmiyorum. Şu an çok sakat oyuncumuz var ama biz bunu mazaret olarak kabul etmiyoruz. Bu durumdan kurtulmak zorundayız. Elbette bu durumun birçok sebebi var fakat bizim yapmamız gereken tek şey kazanmak ve kazanmak için sonuna kadar mücadele etmek. Roma maçı, moral açısından oldukça önemli bir maç. Teknik direktör değişikliğine gelince. Hepimiz yani oyuncular ve teknik ekip aynı geminin içerisindeyiz ve umuyorum ki Ferrara takımda kalmaya devam edecek." dedi. Chiellini son olarak Roma ve Roma'nın yeni Juventus'un eski hocası Ranieri ile ilgili birkaç cümlelik düşüncelerini de dile getirdi. Chiellini, "Onu (Ranieri) tekrar görünce çok mutlu olacağım. Sezon başında, Roma'nın bu sezon ligde bu kadar ileri gideceğine inanmamıştım. Ayrıca Luca Toni'yi de tekrar göreceğim için çok mutluyum. O çok iyi bir oyuncu ve onu Dünya Kupası'nda da görecek olmaktan dolayı çok memnunum." dedi.

2 yorum:

  1. ilk 11 de banko oynamaya başladığı günlerde " hayalim juvede kaptanlık" diye bi açıklaması vardı chiellini'nin, yani juvede kalıcı olmak istiyodu,bu ödülü alarak ne kadar iyi ve juventusa layık bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu.başarılarının devamı dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Evet zaten Del Piero, Buffon ve Cannavaro'dan sonra kaptanlık pazubandını o devralıyor maçlarda. Gerçekten harika bir defans oyuncusu. Maşallah diyelim nazar değmesin malum bu sene sakatlıklardan çok çektik.

    YanıtlaSil