13 Ocak 2010 Çarşamba

İşte Budur Juve !!! Juventus 3-0 Napoli


İşte budur Juve, işte budur Ferrara. Sonunda takımı olması gerektiği gibi oynattın ve karşılığını aldın. Juventus, dün akşam İtalya Kupası'nda çeyrek finale yükselme karşılaşmasında kendi evinde ağırladığı Napoli'yi oynadığı harika futbol neticesinde 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek İtalya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Oldukça uzun bir zaman sonra taraftarlarını mutlu eden Juve, çeyrek finalde Inter'in rakibi oldu. Maça damgasını vuran isim ise efsane kaptan Alessandro Del Piero oldu. Zira bu maç, teknik direktör Ferrara için de büyük bir önem taşıyordu çünkü Ferrara son karşılaşmalarda yaptığı yanlış kadro ve oyuncu seçimleri yüzünden hem Juventus taraftarlarınca hem de İtalyan medyasınca oldukça eleştiriliyordu ve diken üstündeydi. Üstüne üstlük bütün bunlara son günlerde oldukça ayyuka çıkan Guus Hiddink söylentileri de eklenince Ferrara'nın üstündeki baskı iyice arttı. Yalnız bu baskı Ferrara'nın aklını başına getirmiş olmalı ki dün akşam takımı 4-3-1-2 düzeninde sahaya sürdü. Del Piero'yu da ilk 11'de başlattı. Forveti üçlü sistemle oluşturarak ileride uçta Amauri ve Del Piero'yu arkalarına da Diego'yu koyarak oynattı. Bizim de son günlerde buradan ısrarla belirttiğimiz bu taktiğin dün akşamki maçta ne kadar işe yaradığı da gözler önüne serildi. Maça hızlı başlayan taraf Juventus'un aksine konuk Napoli oldu. İlk dakikalarda Juventus kalesini yoklayan Napoli bulduğu fırsatlardan yararlanamazken, Juventus da oyunu dengelemeye başladı. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Juve golü buldu. Bu dakikada gelişen Juventus atağında ceza sahasının sağ tarafında sıfır noktasına kadar inen Salihamidzic'in ortaladığı topa çizginin biraz önünde sahip olan Diego harika bir aşırtma vuruş yaparak takımını 1-0 önce geçirdi. Golden sonra üstünlüğü iyice eline alan Juve, Del Piero ve Grosso ile yüzde yüzlük iki gol pozisyonundan yararlanamazken ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda ise sahada Del Piero şov vardı. Ferrara'ya kendisini ilk 11'de başlatmanın ne kadar doğru olduğunu kanıtlarcasına mükemmel bir futbol sergileyen Del Piero taraftarından büyük alkış aldı. İkinci yarının 77. dakikasında sağ kanatta hareketlenen De Ceglie, topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Del Piero harika bir plaseyle durumu 2-0'a getirdi. Bu golden sonra iyice demoralize olan Napoli üst üste hatalar yapmaya başladı. 82. dakikada Napoli ceza sahasının sol kısmından kaleye doğru hızla giden Diego'yu sert bir omuz darbesiyle yere indiren Contini hem penaltıya sebebiyet verdi hem de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Del Piero, sert bir vuruşla topu ağlara göndererek maçın skorunu ilan etti, 3-0. Bu skorla birlikte İtalya Kupası'nda Napoli'yi eleyen Juve, çeyrek finalde Inter'in rakibi oldu.

2 yorum:

  1. zevkli bir karşılaşmaydı şüphesiz.3 gol atıp kazanmamız bir yana,napoli gibi her an gol atmaya yakın bir oyun tablosuyla sahaya yayılan bir takım karşısında kalemizde çok az sayıda gol pozisyonu görerek ve gol yemeyerek sahadan ayrılmamızda bir başka sevinilecek olay bence.

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten oldukça güzel bir maçtı. İşte dediğimiz gibi bu takımın sistemi böyle olmalı. Del Piero da ilk 11'De başlamalı. Bu dediklerimiz olduğunda ortaya nasıl bir oyun çıktığını hepimiz gördük. Dünkü maçtan sonra artık Ferrara'nın şu aşamada kovulacağını sanmıyorum ama tabi hiçbir şey belli olmaz.

    YanıtlaSil