19 Ocak 2010 Salı

Gianluigi Buffon Dünyanın En İyi Kalecisi Seçildi


Juventus, son zamanlarda oynadığı futbolla her ne kadar taraftarlarının yüzünü güldüremese de başarılı oyuncularının aldığı ödüller Juventus taraftarlarını oldukça mutlu ediyor. Chiellini'den sonra bir başka güzel haber de Buffon için geldi. Juventus'un başarılı file bekçisi Gianluigi Buffon, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından 1987-2009 yılları arası oynayan ve halen daha profesyonel olarak futbol oynamaya devam eden kaleciler içinde 87 puanla dünyanın en iyi kalecisi seçildi. Peter Schmeichel, Oliver Kahn, Edwin Van Der Sar, Claudio Taffarel, Walter Zenga, David Seaman gibi dev isimleri geride bırakarak birinci olan Buffon'u 73 puanla ikinci olan Iker Casillas ile 69 puanla üçüncü olan Peter Schmeichel takip ediyor. Bu listenin tamamını görmek isteyenler buradan görebilirler.

6 yorum:

  1. işte benim efsanem....aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi işte,eklemeyede devam edecek..bufffoon haaaarika çıkardııı:DD halı saha maçlarında bu nağralarla kalecilik yapmaya devam edicem bende tabiki::DD

    YanıtlaSil
  2. Evet kardeşim Buffon'un artık yaşayan bir efsane olduğu da tescillenmiş oldu böylece. Listenin tamamına baktın mı bilmiyorum ama Buffon kaç tane dev kaleciyi geride bırakarak birinci olmuş bu harika birşey.

    YanıtlaSil
  3. evet gözden geçirdim listeyi.benim izleme fırsatı bulduklarım arasında kafamda yaptığım listede gigi,casillas,pagliuca,toldo,barthez ilk beşte yer alıyo.

    YanıtlaSil
  4. Evet hepsi de iyi kaleciler ama ben bu listeye Juventus'un bir başka efsane kalecisi Angelo Peruzzi'yi de eklerim.

    YanıtlaSil
  5. haa peruzzi tabi evet oda var..liste baya kabarık,gelecekteki italyan kalecilerde bu listede çok fazla yer bulacaktır.

    YanıtlaSil