7 Kasım 2010 Pazar

Daha da İyi Olacak İnşallah, Juventus 3-1 Cesena


Elbette bu hafta İtalya Ligi'nde bütün gözler Roma derbisine, Lazio - Roma maçına çevrilmişken; bu karşılaşma ile aynı saatte, Juventus kendi evinde Cesena'yı ağırladı. Maç, başlar başlamaz oldukça hareketli geçeceğini tüm futbolseverlere hissettirmişken, 11. dakikada Cesena golü buldu. Sol kanattan Juventus ceza sahası içerisine ortalanan topu, arka kale direğine doğru hareketlenen Jimenez önünde buldu ve oldukça kolay bir dokunuşla takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra her iki takım da ataklarını sıklaştırmaya başladı. Juventus'ta, 31. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda Iaquinta'nın düşürülmesiyle birlikte kazanılan penaltıyı kaptan Del Piero gole çevirdi ve durumu 1-1'e getirdi.



Golün hemen ardından maçın 41. dakikasında Cesenalı Maximiliano Pellegrino ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyla iyice rahatlayan ve oyunun kontrolünü elen alan Juventus, ilk yarı bitmeden öne geçti. 43. dakikada sağ kanattan gelişen Juventus atağında, Marchisio'nun ortaladığı topu uzak kale direğinin hemen önünde kafayla ağlara gönderen son haftaların formda forveti Quagliarella ilk yarının skorunu ilan etti, 2-1.



Maçın ikinci yarısında oyunu iyice kendi kontrolünde rölantiye alan Juve'de, maçın 88. dakikasında ani gelişen kontratakta atılan uzun topu önünde bulan Salihamidzic'in ortasını harika ve klas bir vuruşla gole çeviren Iaquinta maçın skorunu ilan etti, 3-1.



Bu skorla birlikte, dün Brescia karşısında Inter'in 2 puan bırakması ve de bugün lider Lazio'nun Roma'ya 2-0 mağlup olmasıyla Juventus haftayı oldukça kârlı kapattı. Lider Lazio ile puan farkını 4'e indiren Juve'de, şampiyonluğa olan inanç giderek daha da büyümeye başladı. Umarım bu hırs ve inanç bizi sezon sonunda şampiyonlupa taşır ve hepbirlikte bu sevinci doyasıya yaşarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder