4 Kasım 2010 Perşembe

4. Maç 4. Beraberlik ! Juventus 0-0 Red Bull Salzburg


Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde belini bir türlü doğrultamadı Juventus. Ligde gösterdiği performanstan eser yok. Bugünkü maçın ise kesinlikle anlatılır bir yanı yok. Oldukça kısır, bir orta saha mücadelesi içinde geçen ve son derece vasat bir karşılaşma oynandı bu akşam Torino'da.

Buffon, Chiellini ve Melo'nun yokluğuna maçtan önce De Ceglie de eklenince; takımın, daha doğrusu sahadaki takımın yapısı oldukça olumsuz bir hâl adı. Tabii ki Juventus'un bu önemli eksiklerini göz ardı etmiyorum lakin bunu tek geçerli mazaret olarak da görmüyorum. Sonucunda De Ceglie hariç bu eksiklerin (Üstelikte Krasic'in de olmadığı) olduğu bir başka maçta geçtiğimiz hafta Milan'ı hem de deplasmanda muhteşem bir oyunla 2-1 yenen Juventus'u da hep birlikte izledik.

Bugün akşamki maçın bir başka yanı da Del Neri'nin Primavera takımından 8 oyuncuyu 18 kişilik kadroya dahil etmesi oldu. Bu 8 oyuncudan Giandonato maça ilk 11'de başlarken, yedek kulübesinin tamamı 7 Primavera oyuncusu olan Costantino, Liviero, De Paola, Boniperti, Buchel, Giannetti ve Libertazzi'den oluştu. Elbette bu kadar önemli eksiklerin olduğu bir kadroya gençlerin dahil edilmesine bir lafımız yok.

Her daim gençlere şans verilmesinden yana bir futbolsever olarak bunu yadırgamıyorum. Lakin takımın şu anki en büyük ve en önemli eksiği olan forvet bölgesine devre arasında kesinlikle bir transfer yapılması gerektiğinin altını çiziyorum. Bu akşamki maçta bu ihtiyaç, artık bir zorunluluk hali aldığını açık bir şekilde ortaya koydu.

Sonuç olarak UEFA Avrupa Ligi'nde 4. maçından da berabere ayrılan Juventus, 4 puanla 3. sırada kaldı. Bakalım kalan son 2 maç neler gebe olacak. Umarım Juventus, son 2 maçta daha iyi performans göstererek grubundan çıkar ve Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder