14 Temmuz 2011 Perşembe

Yeni Sezon Formalarımız


Geçtiğimiz günlerde kulübümüzün 2011-2012 sezonu formaları da görücüye çıktı. Hatırlarsınız daha önce pembe forma ile ilgili burada oldukça sert bir eleştiri yazmıştım ve ne yazık ki o formanın aynısı yine karşımızda. Çubuklu ise geçen seneki şimşek desenlerin kontrast bir şekle bürünmesi ve yaka kısmının da geçen seneki formaya göre daha düzenli olmasıyla durumu kurtarıyor.



Siyah beyaz çubuklu forma Juventus'un üniformasıdır. Geçmişidir, tarihidir, kazanılan başarılarıdır. Geçen sezonun çubuklu forması ise oldukça kötü bir tasarıma sahipti. Bu sezonki formada şimşek kısımlarının kontrastlanması oldukça hoş ve estetik bir görüntü kazandırmış formaya. Ayrıca geçen seneki yakalı olan tasarımdan sonra bu yıl yakasız v şekline yakın bir dizayn çok daha iyi olmuş. Kısacası bu forma hakikatten güzel ve hoş bir forma olarak karşımıza çıkmakta.


Pembe rengi ise Juventus için kutsiyet taşıyan bir renktir. 1897'de külübü kuran üniversiteli gençlerin fazla paraları olmadığı için kumaşçıdan aldıkları ucuz olan pembe renk kumaşla diktikleri forma, kulüp tarihinin ilk formasıdır ve bu yüzden Juventus tarihinin değişik dönemlerinde bu renk formalara sıkça rastlamak mümkün. Ancak bu formaya bakınca hakikatten hayretlere düşmemek elde değil zira forma o kadar basit bir dizayn ile üretilmiş ki bunu anlayabilmek için moda tasarımcısı ya da moda eleştirmeni olmaya gerek yok. Hele o kocaman yıldız, formayı forma olmaktan ziyade sezonluk bir t-shirt görünümüne sokmuş ki bu tam bir skandal! Bu forma hakkında daha fazla yazmaya gerek yok sanırsam zira yazacak fazla da birşey yok ne yazık ki.

Buffon üzerindeki kaleci forması ise sade ama şık bir kaleci forması. Ayrıca polo t-shirtler de hoşuma gitmedi değil. Bakalım, İstanbul'daki Nike mağazalarında rastlarsam edinirim bir iki tane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder