31 Temmuz 2011 Pazar

Arturo Vidal ile Mirko Vucinic Juventus'ta


Bu sezon akıllı transferler yaparak dikkatleri üzerine çeken Juventus, kadrosunu iki güçlü oyuncuyu transfer ederek sağlamlaştırdı.

Geçtiğimiz sezon Almanya 1. Ligi Bundesliga'da ortaya koyduğu başarılı performansla birçok Avrupa kulübünü peşinde koşturtan Şilili orta saha oyuncusu Arturo Vidal, 31 Aralık 2012 tarihine kadar 3 taksitte ödenmek üzere 10.5 milyon Euroluk bonservis bedeli ile 5 yıllığına kendisini Juventus'a bağlayan sözleşmeye imzasını attı. Vidal'in bonservisinin, ilerleyen yıllarda performansına bağlı olarak 2 milyon Euro daha artabileceği ve toplam bonservis bedelinin 12.5 milyon Euro'yu bulabileceği belirtildi. Geçtiğimiz 2 sezonda orta sahada çok sıkıntı çeken takım, bu sene başarılı sonuçlar elde edebilmek adına ince eleyip sık dokuyarak bu transferi gerçekleştirdi.



Juventus bir diğer transferini de forvet mevkiine gerçekleştirdi. Transfer sezonun başından beri Atletico Madrid'in yıldızı Sergio Agüero'yu almak için büyük çaba harcayan ancak yıldız oyuncuyu İngiliz devi Manchester City'e kaptıran Juventus yönetimi, Roma'nın başarılı ve tecrübeli forveti Mirko Vucinic'i 15 milyon Euro'ya
4 yıllığına renklerine bağladı. Açıkçası forvet mevkine alınabilecek çok sayıda oyuncu varken Juventus, hem Serie A'yı tanıyan, bu ligin oyun düzenini çok iyi bilen hem de başarılı, tecrübeli ve uygun bonservis bedeline sahip bir golcüyü kadrosuna kattı.

Bu iki transferinde hem kendileri hem de umutların had safhada yüksek olduğu yeni sezon öncesi Juventus için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.

3 yorum:

  1. Bir Roma taraftarı olarak Vucinic transferine ne kadar üzülsem yeridir. Ama gittiği takımın da gönlümde yeri var. O yüzden Juventus adına sevinip tebrik ediyorum. Umarım başarılı performansını artırma şansı bulur Juve'de.

    http://formadedigin.blogspot.com/2011/07/mirko-vucinic.html

    YanıtlaSil
  2. İhtiyaç olan yere nokta transfer. Quaqliarella ile döktürecekler inşallah bu sene.

    YanıtlaSil
  3. Vucinic kesinlikle nokta transfer oldu. Açıkcası herkeste bir Agüero beklentisi hem de çok üst düzeyde bir şekilde bulunurken, Agüero'yu Manchester City'nin kapması sonucu bana göre yapılabilecek en akıllıca forvet transferi gerçekleşti.

    Adam bir kere ligi tanıyor ve oyun mentalitesini zaten tartışmaya gerek yok. Son olarak bir de Villereal'dan Rossi alınabilirse bu sene tadından yenmeyecek gibi görünüyor. Hadi hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil