14 Temmuz 2011 Perşembe

Ne Var Ne Yok


Malum hem öğrenci hem de çalışan olunca hele bir de üniversite son sınıfta sınavlardı tezdi derken bloğu baya bir boşladık. Öncelikle bundan dolayı hepinizden özür dilerim.

Tabii bu arada bizim yani Juventus taraftarlarının hiç de hatırlamak istemediği bir olay (Şike skandalı) bu kez ülkemizde patlak verdi. Belki de bugüne kadar hiç olmaz denen bir takım hadiseler ülkede cereyan etti. Ülkenin en büyük kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe'nin ligin son maçlarında şike yaptığı iddia edilip başkanı Aziz Yıldırım ve üst düzey birkaç yöneticisi tutuklandı. Tabii süreç yalnızca Fenerbahçe ile sınırlı kalmadı. Beşiktaş, Trabzonspor gibi kulüplere kadar uzandı.

Uzun uzadıya bu süreç hakkında yazmayacağım zira günlerdir hatta haftalardır tüm kamuoyunun gündeminde bu var. Ben bu konuda geçmişte bu acı tecrübeyi yaşamış bir kulübün taraftarı olarak sadece şunu söyleyeceğim. Somut deliller ve kanıtlar ışığında bu sürecin devam etmesi ve sonlanması en büyük dileğimdir. Ve sonunda bir bedel ödenecekse de herkese adil bir şekilde bu bedelin ödetilmesidir. 2006'da İtalya'da bu bedelin adil bir şekilde ödetilip ödetilmediğini düşünürsek şayet(!) bu konuda kararı siz okuyucularımızın fikrine bırakıyorum. Bu bağlamda kulübümüz Juventus, 2006'da tarihinde ilk kez düştüğü Serie B'de 1 sezon mücadele etmiştir ve başarılı yöneticilerinden birisi olan Luciano Moggi de futboldan men edilmiştir. Ancak o dönem şike soruşturmasında başka kulüpler ne küme düşürülmüştür ne de herhangi bir yöneticisi böyle bir ceza almıştır.

Neyse artık geçmişle ilgili çok da fazla konuşmanın bir manası yoktur. Juventus hem camiası hem de taraftarıyla bu bedeli öyle veya böyle tüm dünyanın gözü önünde ödedi. Bakalım Türkiye'de bu süreç nasıl sonlanacak? Siz ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder