13 Aralık 2010 Pazartesi

Krasic Var Huzur Var ! Juventus 2-1 Lazio


Sezon başından beri belki kaç kez yazdım ben hatırlamıyorum. Bu sezon Juventus'un en büyük kazanımı hiç şüphesiz Sırp yıldızı Milos Krasic oldu. Krasic, Juventus orta sahasının sağ kanatında yarattığı harikalarla, rakip takımların sol açıklarını ve sol beklerini perişan etmesiyle ve en önemlisi de sonuna kadar mücadele etmesi ve asla pes etmemesiyle daha şimdiden bütün Juventusluların kalbinde taht kurdu.

Dün akşam sahaya şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürebilmek adına mutlak 3 puanla çıkan Juventus, şampiyonluğun bir başka güçlü adayı Lazio'yu konuk etti. Maça oldukça hızlı başlayan Juve, henüz 2. dakikada Aquilani'nin ortaladığı topa Chielli'nin vurduğu kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti.



Golden sonra konsantrasyonunu kaybetmeyen konuk Lazio, maçın 15. dakikasında durumu eşitledi. Bu dakikada gelişen Lazio atağında, Hernanes'in pasıyla topla buluşan Zarate düzgün bir vuruşla topu direğin de yardımıyla ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.



Durumun eşitlenmesinden sonra oyun her iki takım adına dengeli bir hal aldı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda oyunda üstünlüğü kuran ise Juventus'tu. Üst üste bulduğu birçok pozisyondan yararlanamayan Juve, maçın bitimine 2 dakika kala Lazio ceza sahası çizgisinin sağ kısmından bir frikik kazandı. Topun başına geçen Del Piero'nun harika vuruşunu kaleci Muslera aynı güzellikle çıkardı.

Ve herkes maçın bu skorla biteceğini beklerken maçın son saniyelerinde Krasic sahneye çıktı. 90+4. dakikada Lazio sol kanatında rakip oyuncudan topu kapan Krasic, hızlı adımarla Lazio ceza sahasında sıfır noktasına ka
dar girdi ve topu şık bir vuruşla kaleci Muslera'ya çarptırarak ağlara gönderdi, 2-1.



Bu golle maçı 2-1 kazanan Juventus, ligde 30 puanla ve averaj üstünlüğüyle ikinci sıraya yükseldi. Juventus'un lider Milan'la arasındaki puan farkı ise 6 puan ve bu puan farkı da kapatılabilecek bir fark. Kısacası yaşanan zorlu yıllardan sonra şampiyonluk Juventus için hiç ama hiç uzak değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder