9 Eylül 2011 Cuma

Welcome Home!


Sonunda evet sonunda beklenen gün, arzulanan an geldi. Juventus, dün akşam statta 41.000, ekranlarının başında da milyonlarca seyircisinin önünde muhteşem bir törenle açtı yeni mabedi Juventus Arena'yı.



Baştan sona harika bir kareografi ile bezenmiş göz kamaştırıcı bir seramoninin; aşkı, sevdayı, mutluluğu kimi zaman sevinci kimi zaman hüznü ama en önemlisi de sadakati, bağlılığı ve gururu ifade eden bir duyguyla, hazla ortaya koyduğu muhteşem seramonide önce kazanılan tüm şampiyonlukları sembolize eden bayraklar ile müzedeki tüm kupalar sahaya gelirken hemen ardından Juventus tarihine damgasını vurmuş olan Giampiero Boniperti, Roberto Bettega, Dino Zoff, Antonio Perruzzi, Antonio Conte, Angelo Di Livio, Edgar Davids, Paolo Montero, Gianluca Pessotto, Gianluigi Buffon, Ciro Ferrara,Fabrizio Ravanelli, Fabio Capello, Marcello Lippi ve Alessandro Del Piero gibi efsane futbolcularının ve futbol adamlarının sahaya taraftarın büyük alkışları ve sevgi seliyle adeta bir zafer korteji gibi giriş yapmaları coşkuyu daha da arttırdı.




Juventus tarihinden kesitlerin yer aldığı karelerin, kulübün bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan Umberto ve Gianni Agnelli kardeşlerin kulüp tarihine damgasını vuran görüntülerinin bir sinevizyon olarak sunumu; hiç kuşkusuz stattaki ve ekranları başındaki milyonlarca Juventus taraftarının duygu seline kapılmasına ve kulüpleri ile bir kere daha güçlü bir şekilde gurur duymasına sebep oldu.

Harikulade havai fişek gösterisi, güzel arya konseri ve dans kareografisinin ardından kapanış seramonisi ile yeşil çimler, ilk kez oynanacak olan 90 dakikalık mücadele için hazır bir hale geldi.








Elbette bu muhteşem mabedin açılışına, Juventus'a siyah-beyaz renkleri adeta (Tesadüfen de olsa) armağan eden Notts County'nin çağrılması jesti de ayrı bir güzellik kattı. Seramonin sona ermesiyle birlikte sahaya çıkan Juventus ve Notts County arasında oynanan maç ise Luca Toni ile Hughes'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.


Ne diyelim. O bu stat için gerçekten çok bekledik. Fakat beklediğimize de değdi doğrusu. Son oalrak dün geceki kareografide de dediği gibi WELCOME HOME!


İşte dün geceki harika geceden olağanüstü görüntüler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder