14 Eylül 2011 Çarşamba

Harika Bir Başlagıç! Juventus 4-1 Parma


Yeni bir stat, harika oyuncular, başarıya aç bir taraftar ve müthiş bir başlangıç. Pazar günü Serie A'da yeni sezonun açılışını, uzun bir aradan sonra hepimizin gözlerinin pasını silen bir maçta Parma'yı 4-1 yenerek gerçekleştirdi Juve.

Öncelikle birkaç kelime stat için. Açılış gününden farklı olarak ilk kez bir resmi mücadele atmosferinde gözlemlediğimiz stat hakikatten gerçek bir futbol stadı olmuş. Daha önceki statlarımız olan Delle Alpi ve Olimpiyat Stadı'nın oyun alanından uzak, futboldan ise baya baya bir uzak olan o soğuk atmosferi yerini orjinal bir futbol mabedine bırakmış. Taraftarın sahaya yakınlığı ile tribünlerin coşkusu bütün bir maç net bir şekilde duyuldu. Bilhassa da güney kale arkasındaki Viking Grubu'nun yaptığı tribün takdire şayandı.


Maça gelirsek, Juventus maça çok hızlı başladı. 17. dakikada Pirlo'nun pasında topla buluşan Lichtsteiner, Parmalı defans oyuncularından kurtardığı topu ağlara göndererek Juventus'u 1-0 öne geçirdi.



İlk yarıda başka gol sesi çıkmazken ikinci yarıda ise tam bir Juventus show bizleri bekliyordu. Maçın 55. dakikasında Del Piero'nun pasında kaleye harika vuran Matri'nin topu direkte patlarken maçın 58. dakikasında büyük usta Del Piero'nun harika ara pasında topla buluşan Pepe sağ çaprazdan çok sert vurdu ve durumu 2-0'a getirdi.



Bu golden sonra oyunda kontrolü iyice eline alan Juventus, 3. golü bulmakta zorlanmadı. Maçın 73. dakikasında Parma yarı sahasına hızlıca giren Marchisio'nun pasında topla buluşan Vidal, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla skoru 3-0'a getirdi.


Golden sonra iyice coşan tribünlerin daha da çok ateşlediği Juve, dakikalar 83'ü gösterdiğinde dördü de buldu. Pirlo'nun Parma ceza sahası içine ustaca aşırttığı topa defansın arkasına sarkarak artistik bir şekilde dokunan Marchisio, skorbordu 4-0 olarak değiştirdi.


Tribünler ve ekranları başındaki milyonlar 5. golü beklerken maçın sonlarına doğru De Ceglie, eski Juveli Giovinco'yu ceza alanı içerisinde düşürdü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Giovinco skoru belirledi, Juventus 4-1 Parma. Bu sonuçla Juventus, Serie A'yı ilk hafta lider kapattı.


Hani dedik ya hakikatten çok ama çok uzun bir aradan sonra gözlerimizin pasını sildi bu maç. Yeni stat hakikatten uğuru ile geldi. Juventus çok uzun bir aradan sonra aynı yıllar önce İtalya futbolunu domine ettiği yıllarda oynadığı futbolun aynısını sergiledi. Elbette bu kadar erken konuşmak ne derece doğru olur bilemiyorum ama bu gidişle (Allah nazarlardan saklasın) Juventus için şampiyonluk hiç ama hiç uzak ve hayal değil.

Son olarak da bu nefis maçtan güzel görüntüler ile size veda edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder