12 Haziran 2010 Cumartesi

Juventus'tan Dev bir Yatırım Daha


Juventus, dev bir yatırıma daha imza attı. Kulüp, inşası devam eden yeni stadının bulunduğu Continassa bölgesinde stadın hemen yanında yer alan araziyi de devraldı. Torino Belediye Başkanı Sergio Chiamparino, Juventus Kulübü'nün yeni başkanı Andrea Agnelli ile kulübün CEO'su Jean Claude Blanc'ın da hazır bulunduğu törende her iki tarafın karşılıklı imzaları ile arazi Juventus Kulübü'ne devredildi. Tören bitiminde bir açıklamada bulunan kulübün CEO'su Jean Claude Blanc, "Devraldığımız bu araziye devasa bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Yeni stadyumumuzun yanında dev bir alışveriş merkezi olacak. Bununla birlikte Juventus Futbol Okulu da bu bölgede hizmet edecek. Avrupa'nın bu anlamda ilk büyük kulübü olacağız." dedi. Juventus Kulübü arazinin devri için yaklaşık 1 Milyon Euro ödeyecek. Başkan Andrea Agnelli de böyle bir proje gerçekleştireceklerinden dolayı son derece gurur duyduğunu belirtti.

2 yorum:

  1. Bu aslında derslik bir konu bizim açımızdan. Araziyi bilmiyorum ancak 1 milyon euroya devir gayet ucuz bir fiyat. Türkiye'de bu iş yapılmaya çalışılsa ki çalışıyordur muhtemelen, yakımların önüne binbir taş koyarlar, zorluk çıkartırlar. Rakip takımlar işlere bulaşır. Her işte olduğu gibi pislik dolup taşar.

    Maddi anlamda İtalya'da iyi zaten Juventus, bu da büyük ekstra bir gelir olur. Artık adam gibi transferler ve başındaki adamları da iyi ayarlasalar da eski Juventus'a bir kavuşabilsek.

    YanıtlaSil
  2. Dilinden bal damlıyor valla selocan başkanım. Söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Bu ayrımı yapmak hiç hoşuma gitmese de maalesef Avrupa bu yüzden Avrupa. Söz konusu İtalya, Fransa ya da Almanya olsun hiç farketmez, orada adamlar böyle projeleri bir gelir ya da rant kapısı olarak görmüyorlar. "Burada bir proje yapılacak ben de deveyi hamuduyla götüreyim" tarzı zihniyet ve bürokratik engellemeler yapmıyorlar. Bu projeleri şehir için, o bölge insanı için bir yaşam alanı ev gurur kaynağı olarak görüyorlar. Bizde böyle mi peki? Adam akıllı parası olan birisi bir yatırım yapmaya kalksa belediyesinden encümeninden tut da taaa neresine kadar rüşvet vermek hatta daha büyük tavizler bile verebilmek zorunda kalıyor. Abi kısacası zihniyetler değişmediği sürece altın semer de vursan o hesap yani. Bu arada transfer konusunda da tamamıyla haklısın. Artık büyük paralarla vitrin transferleri değil nokta transferlerin yapılması lazım. O eski Juventus ancak bu şekilde geri gelir kanaatindeyim.

    YanıtlaSil