23 Nisan 2012 Pazartesi

Bu Oyuna Roma mı Dayanır? Juventus 4-0 Roma

 
Hep dedik sevgili dostlar, sene başında Antonio Conte'ye itimadımız o kadar sonsuzdu ki. O, bu kulübün yetiştirdiği en büyük futbolculardan ve değerlerden birisiydi. Senelerdir kulübün içerisinde bulunduğu sportif anlamdaki kısır döngüyü kırabilecek cesaret ve yeteneğe hayli hayli sahipti. 

Sezonun başından bu yana gösterdiği gayret ve takıma empoze ettiği felsefe, takımı daha da ilerleterek bu günlere getirdi ve şu an takımımız tüm futbol otoritelerinin tartışmasız kabul edebileceği bir düzeyde İtalya'nın en iyi futbolunu oynuyor ve şampiyonluğu da sonuna kadar hak ediyor. 

Bu sezon şampiyonluk yolundaki tek rakibimiz Milan'ın, Bologna karşısında 1-1'lik beraberlik sonucu 2 puanı bırakmasıyla Roma karşılaşmasının önemi daha da arttı hiç kuşkusuz. 


MAÇIN ÖYKÜSÜ

Maç öncesi stadı tıklım tıklım dolduran taraftarımızın coşkulu desteğiyle maça fırtına gibi başlayan Juventus henüz maçın 4. dakikasında Şilili yıldızı Vidal'le öne geçti.  Roma ceza sahasına hızla giren Vucinic'in, kendisini marke etmeye çalışan 5 Romalı oyuncunun arasından sol kanattaki De Ceglie'ye gönderdiği müthiş arapasında De Ceglie'nin içeri yerden ortaladığı topu Vidal çok düzgün bir vuruşla Roma ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 








Golden hemen sonra ataklarını sıklaştıran Juve'de dakikalar 8'i gösterdiğinde yine Roma ceza sahasına hızla giren Vucinic sağındaki Vidal'i gördü ve ceza sahası çizgisinin hemen girişinden sağ ayağıyla müthiş vuran Vidal skoru ikiledi, 2-0.




26. dakikada gelişen Juventus atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Marchisio'yu Roma kalecisi Stakelenburg sert bir müdahele ile yere serince hem kırmızı kart görüp hem de Juve2nin penaltı kazanmasına sebebiyet veriyor. Topun başına geçen Pirlo'nun penaltısını kaleci kurtarırken dönen topu Pirlo tamamlıyor ve skoru 29. dakikada 3-0'a taşıyor. İlk yarı bu skorla kapanıyor.




BİR KLAS GOL DE MARCHISIO'DAN


İkinci yarıda oyunu iyice kontrolü altına alan Juve, 51. dakikada gelişen atakta Roma ceza sahasının dışından tam ceza yayı üzerinden sağ ayağıyla çok klas bir gol atan Marchisio ile hem farka hem de 3 puana koşuyor, 4-0.






Bu skorla Juventus, 71 puana ulaşarak 33 hafta sonunda namağlup liderliğini devam ettiriyor.

2 yorum:

  1. Güzel yazı devam et arkadaşım.Şu zor olmayan 2 haftayı kayıpsız geçersek şampiyonluk yarışını göğüsleriz.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim kardeşim güzel dileklerin için. Takımımız adına şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajdı bu maç ve kalan 5 haftayı da Allah'ın izniyle kayıpsız atlatarak sezon sonu kupayı kaldirmak hepimizin en büyük hayali hiç kuşkusuz.

    YanıtlaSil