4 Aralık 2011 Pazar

Doludizgin Gidiyoruz!!! Juventus 2-0 Cesena


Hafta içi daha önce yoğun yağış sebebiyle ertelenen maçta Napoli ile karşılaşan ve 3-1'den maçı 3-3'e çevirerek namağlup ünvanını sürdüren Juve, Milan'ın 2 gün önce Genoa'yı 2-0 yenmesiyle kaybettiği liderlik koltuğunu geri alabilmek için çıktığı maçta Cesena'yı 2-0 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü.

Maçtan önce ise, futbol tarihinin efsane oyuncularından Brezilyalı Socrates'in henüz 57 yaşında vefat ettiğini öğren
mek elbette hepimizi bir futbolsever olarak çok üzdü. Lakin hayat devam ediyordu ve Juventus'un zirveyi bırakmaması adına mutlak kazanması gereken bir maçı vardı hem de yeni stadında, kendi ateşli seyircisi önünde.

Karşılaşmanın henüz 10. dakikasında Matri, Cesena kalesinde bulduğu fırsatı değerlendiremedi. İlk yarının ortalarına doğru oyun hakimiyeti iyice Juve'nin eline geçti. Matri, Pepe ve Vucinic ile çok net pozisyonları harcayan Juve, maçın ilk yarısını golsüz tamamladı.

İkinci yarıda ise Juventus tek kale maç oynadı. Cesena ikinci yarıda topla toplasanız 7 dakika ya oynamıştır ya oynanamıştır o derece yani. Maçta Juventus sürekli akın geliştiren taraf olurken yaşayan efsanemiz Alessandro Del Piero, 63. dakikada rakibinin dengesiz müdahelesi ile yerde kalıp sakatlandı ve kanlar içindeki yüzü birçok Juventuslunun canını sıkmaya fazlasıyla yetti.



Maçın 72. dakikasında Vidal'ın harika ara pasında sırtını bir anda kaleye dönen Marchisio'nun sert şutu Juventus'u 1-0 öne geçirdi.



8
3. dakikada geliştirdiğimiz atakta Cesena'nın tecrübeli kalecisi Antonioli'nin Giaccherini'yi ceza sahasında düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Vidal gole çevirerek maçın skorunu ilan etti, Juventus 2-0 Cesena.




Juventus, bu skorla ligde 13. hafta sonunda 29 puanla liderliğini namağlup olarak
devam ettirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder