26 Ocak 2011 Çarşamba

Andrea Barzagli Juventus'ta


Juventus, Almanya'nın Wolfsburg takımından 1981 doğumlu İtalyan defans oyuncusu Andrea Barzagli'yi transfer etti. 30 yaşındaki milli oyuncuyla her konuda anlaştıklarını belirten Sportif Direktör Guiseppe Marotta, devre arasında başka transfer yapılmayacağını duyurdu. Bu transferin hem Juve hem de Barzagli adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Hoşgeldin Barzagli!

20 Ocak 2011 Perşembe

Sanki Mehter Gibi, Bir Geri İki İleri


Juventus'un şu anki durumu için bu tabiri kullansak mübalağa etmemiş oluruz. Bu aralar Juve'nin ciddi anlamda durumu aynen bu şekilde. Bir maç kötü, bir maç ortada, bir maç iyi; bir maç kaybediyor sonra 2 maç kazanıyor.

Ligde 19. haftada Napoli deplasmanına çıkan Juve, son derece kötü bir futbol ortaya koyarak maçtan 3-0 mağlup ayrıldı.



Bu maçın hemen ardından hafta içi İtalya Kupası'nda Catania ile karşılaşan Juve, bu maçta ortaya koyduğu rahat ve etkili futbolla rakibini Krasic ve Pepe'nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen taraf oldu.



Ligin 20. haftasında kendi evinde Bari'yi ağırlayan siyah-beyazlılar, rakibi karşısında çoğu zaman zorlansa da Del Piero ve Aquilani'nin golleriyle maçtan 2-1 galip ayrılarak haftayı, lider Milan'ın puan kaybettiği haftada 3 puanla kapatarak zirve takibini sürdürdü. Juventus bu hafta, deplasmanda Sampdoria'nın konuğu olacak.



Dedik ya Juve aynı mehter takımı gibi bir geri iki ileri. Ama her ne olursa olsun sonuna kadar FORZA JUVE!!!

9 Ocak 2011 Pazar

Napoli Maçının Kadrosu Açıklandı


Juventus, 4-1'lik Parma mağlubiyetinden sonra bugün TSİ 21.45'te 19. hafta mücadelesinde Napoli deplasmanına konuk olacak.

Bu maçın hazırlıklarını tamamlayan ve maç saatini bekleyen Juve'de Sissoko, son yapılan çalışmada sağ dizindeki tendonundan sakatlanarak maç kadrosundan çıkarılırken yeni transfer Luca Toni kadroda yer aldı.


İşte bu gece oynanacak Napoli maçı için kadroya çağrılan oyuncular,

2 Motta
3 Chiellini
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
11 Amauri
13 Manninger
14 Aquilani
17 Traore
19 Bonucci
20 Toni
21 Grygera
22 Sissoko
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
36 Giandonato
41 Giannetti
43 Sorensen

Luca Toni Juventus'ta


Sezon başından bu yana sürekli olarak takımın bir forvete ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. Giovinco ve Diego'nun gönderilmesinden sonra ileri uçta yaşanan sıkıntı, Aamuri'nin formsuzluğu ve Iaquinta'nın sakatlığı ile had safhaya ulaşmıştı. Bütün yük, 37 yaşındaki kaptan Del Piero'nun sırtına binmişti.

Sonunda forvet mevkisine gereken transfer yapıldı. Genoa FC'nin İtalyan forveti Luca Toni ile anlaşan Juve, yıldız oyuncuyu senelik 1,5 milyon Euro karşılığı 1,5 seneliğine renklerine bağladı. İtalya Milli Takımı'nın da formasını giyen yıldız oyuncunun, sezon başından beri ileri uçta yaşanan sıkıntıya çözüm olması en büyük dileğimiz hiç kuşkusuz. Bu transferin hem kendisi hem de Juventus için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

8 Ocak 2011 Cumartesi

İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir! Juventus 1-4 Parma


Maç, Perşembe günü saat 13.30'daydı. Yani mesai saatinde oynanan bir maç olduğu için izleyemedim doğal olarak. Ama skoru öğrendikten sonra iyiki izlememişim dedim. Tam da başlıktaki söze uygun bir maç oynandı Perşembe günü Torino'da. Maçla ilgili söylenecek çok da birşey yok aslında. Gönderildiğinde ne kadar yanlış yapıldığını defalarca belirttiğimiz Giovinco'nun intikamı diyebiliriz skor için.

Peki bu sene şampiyonluğa oynayan bir takımın hem de kendi sahasında aldığı bu farklı mağlubiyet için ne demek gerekir?

2 Ocak 2011 Pazar

Parma Maçı Hazırlıkları Başladı


Juventus, Noel tatilinin sona ermesiyle birlikte 2011'in ilk maçı olan Parma maçının hazırlıklarına başladı. 2011'in ilk antrenmanını topsuz olarak salonda uzama ve egzersiz çalışmaları ile gerçekleştiren takım, Perşembe günü oynayacağı maçın hazırlıklarına önümüzdeki günlerde devam edecek.

Bu arada Juve adına bir başka güzel gelişme de, Dünya Kupası esnasında sakatlanan ve Haziran ayından bu yana sahalardan uzak kalan kaleci Buffon'un antrenmanlara başlayabilmesi oldu. Buffon, bu hafta ilk kez takımla birlikte antrenmana çıktı. Buffon, geçtiğimiz Haziran ayında geçirdiği sakatlıktan sonra fıtık ameliyatı olmuş ve uzun bir süre sahalardan uzak kalmıştı.